Cixx´s sida

Fourlegdrive

Hundar med positiv drivkraft

Cixx -

Mirox Ca-Cixx La Belle

född 2014-03-18

När Dollys sjukdom och pensionering konstaterats började planerna på ännu en Heeler, och efter kontakt med Catharina på Kennel Mirox föddes i mars 2014 en Cixx till oss.

Ett krutpaket, ett bombnedslag, ett yrväder, ett åskväder och galenpanna – ja, det är vad det blev. Precis vad jag önskat.

Tanken på att börja med agility hade funnits ett tag, jag fascinerades av dess fart och handling, och såg fram emot att prova något nytt. Att vara nybörjare igen.

Cixx´s agilityträning började med en ”Agility right from the start”-kurs för Eva Bertilsson från Carpemomentum. En kurs i agilityns grundfärdigheter satte oss på rätt spår och i december 2014 skrev jag upp mig på Susan Garretts ”Handling 360” - en 1-årig on-linekurs i hennes sätt att träna agilitygrunder och handling.  Susan´s sätt att träna agility, men också överlag, passade mig och Cixx som handen i handsken. Hon har tagit hundens egna val, shejping och, framför allt, hennes sätt att se på förstärkning ett steg längre än vad jag tidigare tränat och förstått. Tydligheten för hunden går inte att beskriva.


Vi kommer fortsätta träna grunder, skaffa både mig och Cixx kunskap ett bra tag till, vi kommer inte börja tävla i agility förrän våren 2016. För en gångs skull ska jag ta det lugnt, det är ju ingen brådska med något.

Cixx kommer bli min agilitytestpilot och jag kommer säkert göra massor av misstag och ångra en massa.


Cixx är min första "hög-energi" hund och hon ligger alltid på gränsen till att göra allting lite för mycket, lite snabbt och lite för högt. Hon triggas av rörelser och ljud och hamnar snabbt på gränsen till sitt tröskelvärde. Jag har så mycket nytt att lära mig, inte bara inom agilityn, utan i hur hon fungerar i olika situationer. Mer kunskap i min ryggsäck och jag har nog aldrig skrattat så mycket med en hund som jag gör med Cixx - hon är otroligt rolig i hela sin galenhet. Samtidigt utmanar hon mig i tålamod och frustration, ibland går det åt skogen  just för att jag saknar kunskap.

Cixx är  perfekt för mig just nu där jag är i mitt hundägande och hundkunskap.


Utöver agilityn tränar vi så klart rallylydnad också även om det nog alltid kommer att komma i andra hand efter agilityn.


Ser fram emot många galna år med Cixx på tävlingsbanan och hemma i soffan framför TVn.


Copyright fourlegdrive.se