Agility

Fourlegdrive

Hundar med positiv drivkraft

Som jag skrev på Cixx´s sida så fascineras jag av agilityns snabbhet och sättet att styra/handla hunden. Förstod att det så klart även inom agilityn finns många olika läror och handlingsätt. Så jag började igen med att tydligt få fram min egen vision i hur jag vill träna agility. Jag ville fortsätta med frivilliga beteenden, med shejping och med allt inom klicker-metoden som jag lärt mig. 


Därför blev Eva Bertilsson och Veigs bok ”Agility right from the start” den första agilityboken jag köpte. Att sedan få gå en helgkurs i samma tema för Eva gjorde inte saken sämre. Det blev enkelt att träna in grunderna även om Cixx var väldigt ung när vi började.

Fanny Gott har varit en stor förebild som hundtränare, att gå hennes Grundkurs on-line som observatör blev nästa steg. Då hade jag också påbörjat Susan Garretts Handling 360 och bitarna började falla på plats. Så här ville jag träna!


Susan´s 2X2 metoden för slalominlärning inhandlades och under den resan slog en bomb ned i min medvetenhet. Men den bomben håller jag för mig själv lite till :)


Jag inser också att detta kommer ta tid. Jag är ny och det är många nya termer och rörelser att lära både mig själv och Cixx.

Har dock fantastiska träningskompisar som motiverar, peppar och att föra diskussioner med. Tack för att ni finns!Agility -

min nya drog


Copyright fourlegdrive.se