Helmer´s sida

Fourlegdrive

Hundar med positiv drivkraft

Helmer -

Falkos Like a Sandstone

2009-05-30

-

2016-02-11

Foto av Sofie Holmgren

Efter Bubba fanns en saknad av en Bullterrier i hemmet. Dessa clowner och bulldozers som gör livet lyckligare med sitt sätt och sina galenskaper. Helmer flyttade in sommaren 2009 med buller och bång som bara en bullterrier kan göra.

Jag upptäckte Helmers rädslor ganska fort – rädslor jag inte trodde fanns i en bullterrier. Ljudkänslig, vek och rädd att gå på vissa underlag. Han kunde bli oerhört rädd om någon/något kom upp bakom honom. Så småningom kunde jag konstatera att även andra hundar var något han hade svårt att hantera. Från att visa nyfikenhet och glädje till att på en sekund vändas till ett monster gjorde att hundmötesproblematik var något jag var tvungen att lära mig. Ulrika Bevreus, utbildad hundpsykolog och driver Bevreus Hundskola blev vår stora hjälp både inom hantering av beteenden vid tex  öppen träning men också när Cixx flyttade in.

 

Efter ett par otäcka händelser när Cixx var liten, bestämde jag mig att försöka omplacera honom. Helmer är en hund som egentligen hade mått bäst av att vara ensamhund i ett hem – där hade han varit lycklig. Det gjorde oerhört ont att ta beslutet men han var den av hundarna som skulle må allra bäst av att bo hos någon annan. Genom föreningen Hitte hund hittade jag fantastiska människor som tog på sig uppdraget att leta efter rätt hem till honom. Under tiden så gjorde vi det bästa av situationen och pö om pö så gick allt bättre. Med vetskapen om att han trots allt hade måst bäst ensam lät jag Hitte hund få fortsätta leta efter ett nytt hem men rätt person hittades aldrig.

Och nu har han och Cixx växt ihop och det är med stor glädje jag konstaterat att han mår bra igen, trots Cixx närvaro.


Under dessa år har Helmer varit min stora träningsmentor och jag är glad att jag som instruktör kan säga att jag inte bara tränat vallhundar. En terrier drar allt till sin spets och han har utvecklat mina förmågor som instruktör något oerhört. En kunskap jag alltid kommer bära med mig.


Sommaren 2015 diagnostiserades han med kraftig artros och han är nu medicinerad med smärtstillande och får kosttillskott. Jag hoppas vår stora kluns får vara med oss i många år till.

För bullterrierkärlek är underbar!


Copyright fourlegdrive.se