IDhundarna Kronoberg Älmhult

Fourlegdrive

Hundar med positiv drivkraft

Kontakta oss

OBS! Just nu har vi inte möjlighet att åka på några sök pga skador, valpar och andra åtaganden i våra liv. Vi hoppas på förståelse för detta. Hemsidan uppdateras när vi är på G igen.

mvh Agneta, Daisy, Marie och Cixx ID-hund Älmhult/Kronoberg

Du väljer själv om du vill kontakta oss eller ej – vi för ingen uppsökande verksamhet utan erbjuder bara vår hjälp till de som själva kontaktat oss.

Har du ett djur som försvunnit och vill ha vår hjälp ber vi dig fylla i någon av nedan formulär och besvara frågorna efter bästa förmåga. Detta gör det lättare för oss att planera vårt sök innan vi kommer.

När formuläret är ifyllt, skicka SMS till någon av våra nr, se nedan.

Har du inte tillgång till dator så kan du skicka SMS eller lämna ett röstmedelande på våra telefoner:

Agneta:070-970 79 18

Marie: 0731- 423 387

Genom att du kontaktar oss så förutsätter vi att du läst allt på denna sida och är medveten om att det tillkommer en kostnad.


Vill du kontakta oss i andra samanhang än

saknade djur så gör du det på mail:

  idhund.almhult@fourlegdrive.se

Stort tack till träningskompisar, släkt, vänner och arbetskamrater som under vår utbildning hjälpt oss med spårläggning och samlande av smellers! Ni är guld värda!


                 /Agneta och Marie

Välkommen till IDhundarna i Älmhult/Kronoberg


OBS! Just nu har vi inte möjlighet att åka på några sök pga skador, valpar och andra åtaganden i våra liv. Vi hoppas på förståelse för detta. Hemsidan uppdateras när vi är på G igen.

mvh Agneta, Daisy, Marie och Cixx ID-hund Älmhult/Kronoberg


Om oss

Vi är båda utbildade av Svenska IDhunds utbildningen, information om utbildningen hittar du här: http://www.idhund.se/

Idhund.se är ingen organisation utan de ekipage som är listade på hemsidan är helt fristående. Samarbete mellan ekipagen förekommer, vi har valt att samarbeta med Marita Askblom från Blekinge och Gunilla Hansson från Munka-Ljunby.

              Vi har valt att utbilda oss till IDhund för att vi vill hjälpa djurägare som blivit av med sitt djur. Vi har IDhundverksamheten vid sidan om våra ordinarie jobb och är därför begränsade i hur snabbt vi kan hjälpa till.

               Vi har också valt att ha denna hemsida som första informationskanal för det som rör vår egen verksamhet och vi har valt att först och främst ha en skriftlig kontakt i början i form av våra frågeformulär för att inga missförstånd ska ske mellan oss och de som väljer att kontakta oss.Vi ber er därför läsa all information nedan om ni har ett saknat djur.


Ni kan läsa mer om oss och våra hundar längst ned på sidan.


Varför använda ett IDhundsekipage?

I vår utbildning ingår IDspår, doftdiskriminering, genomsöksteknik och första hjälpen. Under kursens gång och även efter åt lägger vi mycket tid på att träna de olika momenten för att göra ett så bra sök som möjligt när det är skarpt läge.

Doftdiskriminering, dvs. att hunden endast ska söka efter det tilldelade objektet och diskriminera bort andra dofter, kräver både träning för hunden och för oss som förare att läsa vår hund och är en stor del i vår träning. 

       Våra hundars uppdrag är att lokalisera det försvunna djuret genom markeringar av dess rörelsemönster och där med att hitta området den befinner sig i. Vårt mål är att lokalisera det försvunna djuret utan att skrämma det på flykt. Tillsammans med ägaren så görs det sedan upp en plan för hur djuret ska känna trygghet i att komma fram, eller hur det kan lockas fram till t.ex. en bur eller bil.


Våra hundar är levande varelser och inte maskiner. Därför kan vi aldrig garantera att lyckas lokalisera det försvunna djuret men vårt mål är att alltid göra vårt yttersta.

Vi är beroende av det finns bra doftprover av det försvunna djuret (kallas oftast för smeller, läs mer vad som är en bra smeller och hur du innan olyckan är framme samlar din egna smellers här ), men vi är också styrda av väderförhållanden och tid på dygnet.

Vi kommer alltid sätta våra egna hundars säkerhet först och vi kan när som helst bryta ett sök om vi anser att deras hälsa är i fara.


Kostnad

Även om vi utbildade oss för vår vilja att hjälpa förtvivlade djurägare så har vi kostnader som vi behöver täcka i samband med sök och som IDhund.

Därför tar vi en avgift på 500:- /sök samt 18.50 :-/mil i milersättning för att täcka de kostnader vi har i from av utbildning, vidareutbildning, licensiering ( ink milersättning och ev boendekostnad) men också för den utrustning vi behöver tex Första hjälpen kitt, bra skodon och kläder beroende på årstid, terrängkartor till mobilen och våra tjänstetecken som visar att vi är just utbildade IDhund ekipage.

Då vi båda är nyutbildade så kommer vi i största mån åka tillsammans på de uppdrag vi får nu i början för att stötta och hjälpa varandra. Er kostnad blir dock alltid för bara en person.


Kontakta oss vid saknat djur

Du väljer själv om du vill kontakta oss eller ej – vi för ingen uppsökande verksamhet utan erbjuder bara vår hjälp till de som själva kontaktat oss.

         Har du ett djur som försvunnit och vill ha vår hjälp ber vi dig fylla i någon av nedan formulär och besvara frågorna efter bästa förmåga. Detta gör det lättare för oss att planera vårt sök. Vi påminner om att vi har IDhundverksamheten vid sidan om våra ordinarie jobb och är därför begränsade i hur snabbt vi kan hjälpa till, samt att vi är begränsade att utföra sök pga väder, vind och tid på dygnet.

Genom att du kontaktar oss så förutsätter vi att du läst allt ovan och är medveten om att det tillkommer en kostnad.Vilka är vi?

Agneta Åberg med Springer Spanieln Daisy:

Daisy är en 6-årig springer spaniel, som jag tränat och tävlat i både rallylydnad och agility. Daisy tyckte inte detta var så jätteroligt, så jag bestämde mig för att prova någon annan aktivitet som vi kunde göra tillsammans. Så vi gick en introkurs i Nosework och fortsatte sen att jobba med detta, för det tyckte Daisy var kul! Jobba med nosen är det roligaste Daisy vet. Därför tog vi ytterligare ett steg inom "nosbranschen" och bestämde oss för att utbilda oss till IDhundsekipage. Detta har gjort att Daisy verkligen har utvecklats i att jobba med nosen. Samtidigt tycker jag det är en förmån att kunna hjälpa andra, när deras bästa vän har sprungit bort.


Marie Mattsson med Lancashire Heelern Cixx:

När Cixx var 5 månader fick hon för första gången upp ett vildsvinspår och drog iväg. Det var de längsta 10 minuterna i mitt liv innan hon kom tillbaka. Samtidigt förstod jag redan då och där att hon var duktig på att spåra och istället för att utbilda oss inom Nosework ville jag göra en insats. Jag hittade IDhund när Marita och Aslak som är IDhundsekipage från Blekinge hittade en försvunnen hane till Cixxs uppfödare – då viste jag vad jag ville göra.

Cixx må vara liten men hon har stor motivation med högt driv. Själv är jag utbildad klicker– och rallylydnadsinstruktör i botten och har aktivt tränat och tävlat med mina hundar sedan länge. Jag vidareutbildar mig hela tiden inom modern hundträning och det har gett mig en fantastisk liten hund som jag nu kan använda för att hjälpa andra.


Mvh Agneta & Marie, IDhundar i Älmhult/Kronoberg


.

Copyright fourlegdrive.se